Arta

Arta este o gamă diversă de activități umane și a produselor din aceste activități; acest articol se concentrează în principal pe artele vizuale , care include crearea de imagini sau obiecte în domenii ca: pictura , sculptura , gravura , fotografia, și alte mijloace vizuale . Arhitectura este de multe ori inclusa ca una dintre artele vizuale, cu toate acestea, este vorba de crearea de obiecte în care considerațiile practice de utilizare sunt esențiale, de obicei nu sunt într-o pictură, de exemplu: muzica , teatrul , filmul , dansul , precum și alte artele spectacolului, literatura de specialitate și alte mijloace media, cum ar fi mass-media, sunt incluse într-o definiție mai largă a artei sau a artelor. Până în secolul al 17-lea , arta nu facea referire la nici o calificare sau măiestrie și nu a fost diferențiata de meșteșuguri sau științe , dar în utilizarea moderna artele plastice, unde considerentele estetice sunt extrem de importante, se deosebesc prin abilități dobândite, în general , cum ar fi arta decorativa sau aplicata.

Abstracte
Arta abstracta utilizeaza un limbaj vizual de formă, culoare și linie pentru a crea o compoziție care poate exista, cu un grad de independență față de referințele vizuale din lume. Arta abstracta , arta non-figurativa , arta non-obiectuala , și arta non-reprezentationala sunt termeni vag legati . Ei sunt similari , dar pot avea sensuri cu totul aparte.
Animale
Deja în epoca de piatră omul a început cioplirea pietrei sau oaselor pentru a făuri unelte sau arme pentru vânat. Ulterior această ocupație s-a perfecționat, căutându-se a se obține din piatră diferite forme estetice.
Barbati
În cadrul figurinelor din ceramică avem două tipuri de idoli, și anume: idoli în picioare și idoli în poziție șezândă. Se consideră ca reprezentativă pentru această cultură statueta unui bărbat în poziție șezută, denumită „Gânditorul” și descoperită la Cernavodă. Gânditorul de la Cernavodă (nu este singura statuie de acest tip cunoscută) a ajuns să fie cunoscut sub numele de „Gânditorul de la Hamangia”.
Busturi

Bustul numeste acea specie a portretului în sculptura si în pictura care reprezinta partea de sus a corpului omenesc si, eventual, bratele, spre deosebire de statuie care reprezinta persoana în întregime. De multe ori, bustul este montat pe un soclu, care face parte integranta din lucrare. Cel mai frecvent, busturile sunt fie sculptate în marmura fie turnate în bronz.

Copii
Acesti îngeri pazesc si ocrotesc tot ce e tânar si nou în viata, mai ales nou-nascutii. Ei vegheaza asupra a tot ce începe sa creasca si cere, prin urmare, mai multa grija, iubire si hrana.  Au rolul de a veghea si proteja toti copiii, dar ocrotesc si copilul nostru interior, care asteapta de atâta timp sa fie iubit si alinat; ei supravegheaza tot ceea ce începem în viata, înnoindu-ne prospetimea si eterna tinerete.
Femei
Bărbatul este artist, femeia este Arta însăşi: bărbatul este sculptor, femeia este Sculptura;
bărbatul este pictor, femeia este Pictura; bărbatul este istoric, femeia este Istoria; bărbatul este compozitor, femeia este Muzica; bărbatul este coregraf, femeia este Dansul; bărbatul este dramaturg, femeia este Comedia, Drama şi Tragedia; bărbatul este poet, femeia este însăşi Poezia.
Statuete

Statueta este o sculptura care reprezinta de obicei o persoana, un eveniment, un animal sau un obiect. Statueta este realizata în tehnica ronde-bosse, înfatisând în special o fiinta umana reprezentata în întregime si, de obicei, în poziție verticala. Exista statui ecvestre, în care modelul este prezentat calare și statui pedestre, când modelul sta în picioare. O statueta conturata pe lespedea superioara un unui monument funerar, care reprezinta persoana îngropata, se numeste gisant.

Arta poate fi caracterizata în termeni de mimesis ( reflectare sau de viață ), exprimare, comunicare de emoție, sau alte calități . În timpul perioadei romantice, arta a ajuns să fie văzută ca ” o facultate speciala a mintii umane „. Deși definiția a ceea ce constituie arta este contestata și sa schimbat de-a lungul timpului, descrieri generale menționau o idee de abilitate imaginativa sau tehnica care rezultă din agenți umani și de creație.

Natura artei, și concepte conexe, cum ar fi creativitatea și interpretarea, sunt explorate într-o ramură a filozofiei cunoscuta sub numele de estetica.

Artă creativă și artă plastica

Printr-o definiție largă a artei, opere artistice au existat timp de aproape , atât timp cât omenirea : de arta pre- istoric devreme pentru arta contemporană , cu toate acestea , unele teorii restrânge conceptul de societățile occidentale moderne. Primul și cel mai larg sentiment de artă este cel care a rămas cel mai aproape de sensul latina veche, care se traduce aproximativ la ” calificare ” sau ” ambarcațiune . ” Cuvinte în limba engleză derivate din acest sens includ artefact , artificial , artificiu , arte medicale , și arte militare. Cu toate acestea , există multe alte utilizări colocviale ale cuvântului, toate cu o oarecare legătură cu etimologia.

Cea de a doua, și mai recenta, sensul de arta cuvântului ca o abreviere pentru arta creatoare sau de artă a apărut în secolul al 17-lea. Artă plastică se referă la o abilitate folosita pentru a exprima creativitatea artistului , sau de a se angaja estetic in sensibilizarea publicului , sau să atragă publicul spre a lua în considerare a cele mai bune lucrari .

În acest din urmă sens , arta cuvânt se poate referi la mai multe lucruri : un studiu de o abilitate de creație , un proces de utilizare a de calificare de creație , un produs de calificare creativ, sau experiența publicului cu abilitate de creație . Artele creative ( artă ca disciplină ) sunt o colecție de discipline care produc opere de arta ( arta ca obiecte ), care sunt obligați de către o unitate de personal ( artă ca activitate ) și transmite un mesaj, starea de spirit, sau simbolismul pentru privitorul care poate interpreta ( artă ca experiență ).

Arta este ceva care stimuleaza gândurile unei persoane , emotiile , credintele , sau ideile prin simțuri. Opera de arta se poate face în mod explicit în acest scop sau pot fi interpretate pe baza unor imagini sau obiecte. Deși punerea în aplicare a cunoștințelor științifice pentru a obține o nouă teorie științifică presupune îndemânare și rezultate în ” crearea ” de ceva nou , aceasta reprezintă doar știință și nu este clasificată ca arta .

De multe ori , în cazul în care calificare este utilizat într-un mod comun sau practic , oamenii vor o ambarcațiune în loc de artă în considerare. De asemenea , în cazul în care calificare este utilizat într-un mod comercial sau industrial , acesta poate fi considerat arta comerciala în loc de artă plastică . Pe de altă parte, meșteșugul și de designul sunt uneori considerate artă aplicată. Unii adepți ai artei au susținut că diferența dintre arta plastică și arta aplicata are mai mult de a face cu judecata de valoare făcută despre artă decat orice diferență de definire clară. Cu toate acestea , chiar daca arta are de multe ori obiective dincolo de creativitatea pură și auto-exprimare . Scopul operelor de artă poate fi de a comunica idei , cum ar fi în punct de vedere politic , spiritual , sau arta ca si motivat filozofic , pentru a crea un sentiment de frumusete, pentru a explora natura, de percepție, pentru plăcere, sau pentru a genera emoții puternice. Scopul poate fi , de asemenea, aparent inexistent.

Scopul artei

Arta a avut un număr mare de funcții diferite de-a lungul istoriei sale, făcând scopul dificil de cuantificat abstract sau la orice concept unic. Acest lucru nu implică faptul că, în scopul de Arta este „vag”, dar că acesta a avut mai multe motive unice, diferite pentru a fi creat. Unele dintre aceste funcții de artă sunt prezentate în următoarea schiță. Diferite scopuri de artă pot fi grupate în funcție de cei care sunt non-motivat, și cele care sunt motivate (Lévi-Strauss).

Comments are closed.