Busturi

Bustul numeste acea specie a portretului în sculptura si în pictura care reprezinta partea de sus a corpului omenesc si, eventual, bratele, spre deosebire de statuie care reprezinta persoana în întregime.
De multe ori, bustul este montat pe un soclu, care face parte integranta din lucrare. Cel mai frecvent, busturile sunt fie sculptate în marmura fie turnate în bronz.

Coquette
Coquette
Coquette bustul scoate in evidenta rafinamentul si educatia doamnei, o aristocrata ce dovedeste a avea mult stil.
10articol(e) « 1 de 10 »

Busturi – Obictele de arta propuse si realizate de echipa de artisti plastici ai Conmar Project pentru infrumusetarea gradinilor, amenajarilor interioare, cluburilor, barurilor, restaurantelor, pizzeriilor, hotelurilor, cuprind o mare diversitate de genuri confectionate din piatra, marmura, granit etc. in functie de preferintele clientilor nostri.

In aceste compoziții, se urmează legile clasice ale echilibrului, ale raporturilor armonice între părți, ale dozajului elementelor dinamice – gesturi, diagonale ascendente sau descendente – într-un ansamblu coerent și static.

Se realizeaza o sinteza a perfectei îmbinări între nivelul realist și cel alegoric, a științei împăcării tensiunilor dinamice și statice.

Intr-o lucrare de acest fel se reda caracterul personajului avut ca model, cat mai detaliat pentru a reda cat mai exact realitatea. Se masoara cu diverse instrumente masurile fruntii, arcadei sprancenelor, nasului, proeminenta barbiei, dimensiuni care se intiparesc apoi in lut sau piatra pe care degetele dibace il modelau cu siguranta talentului si a meseriei bine invatate.

Busturile puneau în evidență atât statuile ce înfățișau regi și personalități importante ale statului cât și relieful având o tematică inspirată preponderent din lupte și războaie. Prin prezentarea victoriilor obținute împotriva dușmanilor relieful prezenta defapt gloria statului.

Se remarcă specificul coafurii, trasaturile fetei, detaliile vestimentatiei care sunt un element important al statului social.

Comments are closed.