Abstracte

Arta abstracta utilizeaza un limbaj vizual de formă, culoare și linie pentru a crea o compoziție care poate exista, cu un grad de independență față de referințele vizuale din lume.

Arta occidentala a fost, de la Renaștere până la mijlocul secolului al 19-lea, susținută de logica de perspectivă și o încercare de a reproduce o iluzie a realității vizibile.

Artele, altele decât cele din culturile europene au devenit accesibile și au modalități alternative de a descrie experiența vizuală a artistului. Până la sfârșitul secolului al 19-lea multi artiști au simțit nevoia de a crea un nou tip de artă care ar include schimbări fundamentale si care au loc în tehnologie, știință și filozofie.

Corp Abstract
Corp Abstract
Corp abstract ca si statuia VENUS din MILO, frumusetea nu inseamna perfectiune, ci viziunea frumusetii intr-un corp imperfect, care cumva din toata aceasta imperfectiune radiaza o frumusete aparte.
9articol(e) « 1 de 9 »

Sursele din care artiștii individuali au atras argumentele lor teoretice au fost diverse, și reflectă preocupările sociale și intelectuale în toate domeniile culturii occidentale de la acel moment.

Arta abstracta , arta non-figurativa , arta non-obiectuala , și arta non-reprezentationala sunt termeni vag legati . Ei sunt similari , dar pot avea sensuri cu totul aparte.

Abstractizarea indică o abatere de la realitate în ipostaza de imagini la arta . Aceasta plecare din reprezentare exactă poate fi ușoară , parțială sau totală .

Abstractizarea există de-a lungul unui continuum . Chiar artă care are drept scop de probabilitate de cel mai înalt grad poate fi spus să fie abstractie , cel puțin teoretic , deoarece reprezentarea perfectă este probabil să fie extrem de evaziva.

Opera de arta care exprima libertatea prin modificare … de exemplu de culoare și formă în moduri care sunt evidente, poate fi spus că este parțial abstracta.

Abstracția totală nu are nicio urmă de orice referire la nimic de recunoscut .

În abstracția geometrică, de exemplu, este puțin probabil pentru a găsi referințe la entități naturaliste .

Artei figurative și abstracția totală sunt aproape reciproc exclusive . Dar (sau realist) artei figurative și de reprezentare conține adesea o abstracție parțială .

Dintre foarte numeroasele mișcări artistice care întruchipează abstracție parțială ar fi , de exemplu, fovismul în care culoarea este vizibila și în mod deliberat modificata vis-a-vis de realitate , și cubism , care modifică brutal formele de entități reale descrise.

Comments are closed.