Femei

Bărbatul este artist, femeia este însăşi Arta: bărbatul este sculptor, femeia este Sculptura;bărbatul este pictor, femeia este Pictura; bărbatul este istoric, femeia este Istoria; bărbatul este compozitor, femeia este Muzica; bărbatul este coregraf, femeia este Dansul; bărbatul este dramaturg, femeia este Comedia, Drama şi Tragedia; bărbatul este poet, femeia este însăşi Poezia.

Absolventa
Absolventa
Premiul Intai o tanara absolventa care nu numai ca este inzestrata cu frumusete, poseda si o deosebita inteligenta, dar pentru ea nu este nimic nou, deoarece pe tot parcursul vietii ei a fost in centrul atentiei.
10articol(e) « 1 de 10 »

Una dintre cele mai reprezentative sculpuri care au ca tema Femeia este Venus din Milo, este o sculptură din Grecia Antică, ce o reprezintă pe zeița greacă a iubirii și frumuseții, Afrodita (Venus la romani). Data creării ei este situată între anii 130 – 100 î.Hr., fiind atribuită lui Alexandros de Antioch (inițial a fost atribuită, eronat, lui Praxiteles).

Statuia, care este din marmură și are o înălțime de 203 cm, este expusă la Muzeul Luvru din Paris.

Brațele și soclul s-au pierdut. Statuia a fost găsită pe data de 8 aprilie 1820 de țăranul Yorgos Kentrotas pe insula Milo din Marea Egee.

Nu este clar în ce rol o reprezintă pe Venus, dar se crede că ar reprezenta-o pe Venus Victrix („Venus, învingătoarea”), care ține un măr de aur în mână, pe care i l-a dat Paris din Troia.

Sculpturile feminine in general reprezinta o femeie cu expresie gânditoare și un surâs abia schițat, o silueta fragila, frumoasa dand un aer misterios.

Comments are closed.